Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

EEN DIER IS GÉÉN DING!!

Dierenmishandeling moet bestraft. Actie door Jaime Jane en Els

Stand ontvangen handtekeningen via site:

38.398

Stand ontvangen handtekeningen via lijsten:

2030

Totaal bij het inleveren van de handtekeningen:

40.428!!!

Maar we blijven doorgaan! Zie uitleg hieronder bij 22 juli 2014.

Nieuws

13 augustus 2018

Vandaag is Hart van Nederland langs geweest, om eens te vragen hoe wij er voor staan. Maar vooral ook, wat we vinden van de valse beloftes die gedaan worden in de kamer.

Bedankt weer voor dit mooie stukje, Hart van Nederland.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/charlotte-zoekt-uit-hoe-zit-het-met-burgerinitiatief-een-dier-is-geen-ding/

20 september 2017

Geweldig, ik kan niet anders zeggen. Vandaag werden wij verwacht bij de tweede kamer voor het burgerinitiatief 'een dier is geen ding'.

Er waren 7 kamerleden aanwezig die spreken over het initiatief en de wetgeving. De minister van veiligheid en justitie was aanwezig.

Deze dag kende veel mooie momenten, zenuwen, spanning en trots. Eindelijk was het zo ver en werd er een debat gevoerd over de dierenmishandeling, iets wat zo veel eerder had moeten gebeuren.

Ik wil iedereen die zijn handtekening heeft gezet, die zich heeft ingezet, heeft gesteund op welke manier dan ook ontzettend bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt!!

Niet alleen in de kamer waren en leuke en positieve reacties, ook Hart van Nederland en de NOS, wilde graag aandacht besteden aan ons.

Voor de liefhebbers hierbij de linkjes van het debat;

burgerinitiatief-een-dier-geen-ding

De link naar Hart van Nederland;

jamie-jane-speecht-tweede-kamer-een-dier-geen-ding

De link naar de NOS;

2193997-jamie-jane-presenteert-burgerinitiatief-voor-dierenrechten-in-kamer.html

8 september 2017

JAAAAAAAAAAAA!!!!! Ik kan het bijna niet geloven maar wat een geweldig nieuws! Het burgerinitiatief 'een dier is geen ding' heeft eindelijk een plekje gekregen voor een debat in de tweede kamer.

IK BEN ZO BLIJ!!! 20 september 2017 om 14.15 uur gaat het dan echt gebeuren. We gaan echt naar de tweede kamer om te debatteren om dierenmishandeling harder aan te pakken.

Na zo lang wachten is het dan eindelijk zo ver. Nu maar even een hele goede speech schrijven waar ze van omver geblazen worden!

14 maart 2017
Het wachten duurt maar en duurt maar. Weer nieuws gehad van de tweede kamer, na mijn schrijven. We wachten nog op meer informatie over het houdverbod voordat ze 'een dier is geen ding' verder in behandeling gaan nemen. Maar ik hou nog steeds goede hoop dat we snel bericht krijgen.

13 oktober 2016

Ik had toch echt goede hoop, dat er na het rondetafelgesprek een wat sneller verloop was. Helaas vandaag reactie gehad op mijn zeuren dat er nog ongeveer 230 debatten moeten worden ingepland. De zalen zijn over vol. Het kan nog lang duren aldus de beleidsmedewerker van de partij voor de dieren. Dus we moeten even geduld hebben.

14 april 2016

SPANNENDDD!! Vandaag is ons rondetafelgesprek bij de tweede kamer. Ik heb zenuwen door mijn hele lijf, maar ik ben zo blij dat we het al zo ver hebben geschopt! Gelukkig wordt ik vandaag bijgestaan door twee hele belangrijke mensen, welke ook keihard hebben gestreden om 'een dier is geen ding' zo op de kaart te krijgen. Bedankt Els Cote en Tamara van den Berg voor de steun vandaag!

8 april 2016

Vandaag is er bekend geworden wie er allemaal bij het rondetafelgesprek zullen plaats nemen. Dit zijn natuurlijk een aantal kamerleden. Marianne Thieme mag hier natuurlijk niet in ontbreken. Verder komen er van de volgende organisaties ieder een lid: De politie, landelijke inspectiedienst dierenbescherming, De dierenbescherming, De dibevo, platvorm verantwoord huisdierenbezit, vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren, American Staffordshire Terrier club holland.

24 maart 2016

Alweer nieuws uit de tweede kamer. Er komt een rondetafelgesprek over het burgerinitiatief. Hierbij komen belanghebbende partijen, een paar kamerleden. We zullen eens zien of we ze kunnen overtuigen hoe belangrijk dit initiatief is voor de dieren!

16 maart 2016

Wat duurt het toch lang, als je moet wachten op nieuwe berichten. Maar vandaag hebben ze aangekondigd vanuit de tweede kamer dat de minister met een zelfstandig houdverbod is gekomen op dieren. Of te wel dat dierenvishandelaars een verbod moeten krijgen op het houden van dieren. De vraag was of ik mijn initiatief hieraan wil toevoegen. Maar ik vind dat we teveel moeite hebben gestoken in dit initiatief en dat er niet alleen een houdverbod moet komen, maar dat de dierenmishandeling ook beter bestraft moet worden. Daarom heb ik ervoor gekozen om het een apart punt te maken op de agenda van de kamer, wel sluit het natuurlijk mooi op elkaar aan. Misschien kunnen ze een houdverbod toevoegen aan de straffen tegen dierenmishandeling? Wordt vervolgd...

15 juli 2015

Wat een mooie datum vandaag, op weg naar de tweede kamer om de vervolg stappen te bespreken voor een dier is geen ding. Goede hoop dat we snel een betere wetgeving hebben!

1 juli 2015

Vandaag weer mooi nieuws gehad, we zijn uitgenodigd voor een gesprek in de tweede kamer om de vervolg stappen te bespreken. Hopelijk een mooie toekomst voor de dieren!

25 november 2014

WE SPRINGEN EEN GAT IN DE LUCHT! VANMIDDAG OM 13:30 MOGEN WE DE HANDTEKENINGEN AANBIEDEN IN DEN HAAG AAN DE VOORZITTER (MEVROUW NEPPÉRUS) VAN DE COMMISSIE!!!

NU HEEL HARD DUIMEN DAT DE COMMISSIE OVER NIET AL TE LANGE TIJD HET BESLUIT ZAL NEMEN DAT HET VOORGELEGD KAN WORDEN AAN DE TWEEDE KAMER!

WE GÁÁN ERVOOR!!!

22 juli 2014, 22:30

YESSS!!! WE HEBBEN DE 40.000 HANDTEKENINGEN BEHAALD!! Met een diepe buiging voor iedereen die een handtekening heeft geplaatst, bedanken we iedereen.

MAAR... WE GAAN NOG DOOR MET HANDTEKENINGEN VERZAMELEN! Dit omdat de Beoordelingscommissie misschien redenen ziet om niet alle handtekeningen geldig te verklaren en dan hebben we tenminste nog handtekeningen ter compensatie! Dus als u nog niet hebt getekend, plaats alsnog gerust uw handtekening!

Mede namens de dieren heel hartelijk bedankt en we houden u middels deze website op de hoogte van het verdere verloop van deze actie!

Ik kan het niet genoeg zeggen: we zijn iedereen die een handtekening heeft geplaatst, iedereen die (op allerlei gebieden) heeft meegewerkt, iedereen die achter deze actie stond en iedereen die deze actie heeft ondersteund ontzettend dankbaar!!!

22 juli 2014, 12:30

Vandaag of morgen zou het kunnen lukken dat we de 40.000 handtekeningen bereiken...! Dat zou echt geweldig zijn! Houd de tellerstand in de gaten, dan springen we met elkaar een gat in de lucht als we op/over de 40.000 zijn gekomen...

17 juli 2014

BIJNA is het zo ver! Ik kan iedereen die een handtekening heeft geplaatst niet genoeg bedanken... jullie zijn allemaal gewèldig.

Nog ruim 500 handtekeningen te gaan dan hebben we de 40.000 behaald! Zou het nog lukken voor 1 augustus??? We gáán ervoor.

Uiteraard zal ik, als we de 40.000 hebben behaald, in deze rubriek het verdere verloop beschrijven. Het zal allemaal tijd gaan kosten omdat de Beoordelingscommissie uiteraard eerst de steekproefsgewijze controles gaat doen, maar we hebben er alle vertrouwen in!

30 juni 2014

MIJLPAAL!!! Met dank aan iedereen die een handtekening heeft geplaatst: we zijn met de handtekeningen via deze site nu al over de 35.000 heen! Super! De 40.000 komt nu erg dichtbij; nog maar iets meer dan 2500 te gaan. Ik ben jullie enorm dankbaar!

24 mei 2014

Wat een enorme hoeveelheid aan dierenmishandeling is mij de laatste tijd onder ogen gekomen... Ik heb er telkens enorm veel verdriet over... Dierenmishandelaars mogen echt niet ongestraft blijven of er met een onzinnig kleine boete mee weg komen. Uiteraard zijn er enorm veel criminelen die een straf opgelegd hebben gekregen maar niet in de gevangenis zitten (kijk maar naar het tv-programma waarin bestrafte criminelen in het buitenland worden opgespoord) maar een dierenmishandelaar is méér dan een crimineel. Een dierenmishandelaar is een mens zonder geweten, een mens zonder gevoel, een kwaadaardig en bloeddorstig gemeen mens. Een dierenmishandelaar is geen mens maar een beest...

20 januari 2014

Helaas werd het EDIGD-team te laat ingelicht, maar ik kan nu met heel veel blijdschap zeggen dat sinds 3 januari 2014 de wetten EINDELIJK zijn aangepast en een dier niet langer een 'onroerend goed/zaak' is in de wetboeken. Maar... het burgerinitiatief van 'Een dier is geen ding' ging niet alleen om een voorstel wetswijziging maar ook om het (beter) aanpakken van dierenmishandeling en hogere straffen. Weliswaar zijn de straffen verhoogd naar maximaal 3 jaar, maar dit wordt zelden/nooit opgelegd. Het burgerinitiatief 'Een dier is geen ding' blijft dus gewoon doorlopen want dierenmishandelaars MOETEN worden aangepakt!!!

Zo schreef iemand heel mooi: "Dieren zijn geen dingen, veel mensen wel beesten". En die menselijke beesten verdienen een enorm harde aanpak. Wat in Bulgarije kan (toch een land waar men niet echt vriendelijk is voor dieren) moet ook in Nederland kunnen: een mishandelaar van een dier hetzelfde bestraffen als een mishandelaar van een mens!

14 januari 2014

Heel heel heel heel heel hartelijk bedankt voor alle handtekeningen en reacties!!! Mijlpaal bereikt want OVER DE 30.000 handtekeningen heen via de website! Echt supergelukkig zijn we!

13 januari 2014

Er komen giga veel handtekeningen binnen, waarvoor we iedereen héél hartelijk willen bedanken! Er wordt hard gewerkt om alles te verwerken, ook de binnengekomen reacties zullen nog worden vermeld op de daarvoor bestemde pagina, maar de hoeveelheid is dusdanig groot dat dit niet binnen een dag gedaan zal zijn omdat we veel moeten inhalen doordat we computerproblemen hadden, wat nu gelukkig is opgelost. We zijn niet alleen dankbaar maar ook enórm blij met alle handtekeningen en reacties!

De tellerstand staat nu (het is net middernacht geweest van 12 op 13 januari) op ruim 27.500 van de gewone handtekeningen dus niet het totaal en daar komen er echt nog duizenden bij...!!! Geweldig!!!

1 januari 2014

We BLIJVEN doorgaan met deze actie!!! Voor iedereen die dieren een warm hart toedraagt: een heel goed 2014 toegewenst!

2 oktober 2013

Vlak voor Dierendag heeft Andy Midside (Vina Productions) mij súperblij gemaakt met onderstaand filmpje! Dank je wel Andy!!

27 augustus 2013

Gewoonlijk plaatsen wij hier geen oproepen, maar deze vinden wij té belangrijk om niet te plaatsen. En let op: het gaat al om woensdag 28 augustus: https://www.facebook.com/events/1413280258896438

en

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=631428813557935&set=a.214584331909054.59608.100000724653498&type=1&theater

24 augustus 2013

Met enorm grote dank aan Anita Zijlstra van De Telegraaf en aan Jeanneke Nouris van Costablancadieren, staat er vandaag een klein artikeltje in De Telegraaf over deze actie in de rubriek 'Dierenvriend van de week'!! (Weekeinde-bijlage).

Het is een beetje jammer dat er in het artikeltje geen verwijzing mocht komen naar deze website, maar we gaan duimen dat heel veel mensen de moeite zullen gaan nemen om te zoeken waar ze een handtekening kunnen plaatsen, want we hebben nog heel veel handtekeningen nodig.....

4 juli 2013

De tellerstand loopt even heel hard op doordat deze handtekeningenactie in een artikeltje in het AD werd genoemd! Met onze hartelijke dank aan de redactie van het AD!! Uiteraard ook grote dank aan diegenen die een handtekening plaats(t)en en die de vermelding van deze actie hebben verspreid. Echt super.

We zijn nu in totaal over de 25.000 heen. Nog heel veel te gaan, maar meer dan 62,5% van het benodigde aantal handtekeningen is echt al geweldig!!

20 juni 2013

Met ingang van 2014 wordt de op 19 juni goedgekeurde 'Positieflijst' van kracht. Deze positieflijst bevat een opsomming van dieren die geschikt zijn om als huisdier gehouden te worden. Als belangrijkste criterium voor deze positieflijst werd gehanteerd: een te houden dier moet gedomesticeerd zijn, met mensen kunnen leven en zijn natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Andere criteria waren mogelijke overdracht van ziektes en het risico op faunavervalsing. De dieren die wel geschikt geacht worden om te houden, zijn onder meer honden, katten, konijnen en landbouwdieren als koeien en varkens.

Overgangsregeling:

Voor eigenaren die nu een huisdier bezitten dat in 2014 niet meer is toegestaan, komt er een overgangsregeling. Voor een aantal dieren als de fret of de woestijndwerghamster gaan specifieke en strenge voorwaarden gelden, waaraan houders en handelaren moeten voldoen om een vergunning te krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om specialistische kennis of voldoende leefruimte. Daarnaast komt er een koppeling met een dierenartsverklaring en een fok- en handelsverbod. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zal in samenwerking met onder meer het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zorgen voor handhaving van de lijst, die eind volgend jaar wordt uitgebreid met vogels en reptielen.

10 april 2013

Met dank aan Els Smeets!! Els heeft een hele pagina aan deze actie laten wijden in het clubbblad van de Noorder Kynologen Club. Super!

6 maart 2013

Een prachtig mijlpaaltje behaald vandaag: in totaal 22.500 handtekeningen bereikt! Dit is al meer dan 56%! Ik ben iedereen die een handtekening heeft gezet ontzettend dankbaar; mede namens de dieren!

We blíjven doorgaan; òp naar de 100%.

20 februari 2013

Het is niet te doen gebruikelijk om op deze site oproepen te plaatsen voor andere handtekeningenacties/petities (daar kan de hyvessite of facebook voor worden gebruikt door iedereen die daarop wat kwijt wil), maar deze vind ik zó belangrijk dat ik er tóch hier aandacht voor vraag:

'De regiogemeenten Hilversum, Eemnes, Naarden, Baarn, Bussum, Weesp, Laren NH, Blaricum, Huizen, Muiden en Wijdemeren willen de zwerfdierenopvang buiten de regio onderbrengen. Het door de gemeenten beoogde opvangvoorstel – eerst 3 dagen naar dierenpension Naarden en daarna door naar Dierenasiel Amersfoort – getuigt van een gebrek aan inzicht over de toestand van zwerfdieren in nood en waaraan de opvang moet voldoen. Zwerfdieren zijn volledig in paniek en staan stijf van de stress. In eerste instantie zijn zij gebaat bij snel opvangen en rust bieden, zodat de kans op ziekten en psychische schade – gedragsstoornissen – zoveel mogelijk vermindert of wordt voorkomen. Daarin voorziet dit opvangplan helemaal niet en daarom wijzen wij het af. Zwerfdierenopvang moet binnen de regio plaatsvinden. Dierenasiel Crailo heeft de afgelopen 88 jaar niet anders gedaan en biedt uitstekende opvang en verzorging. Dierenasiel Crailo is bovendien de enige in de regio, dus daar moet het dan ook gebeuren.'

Tekent u alstublieft de petitie op http://www.hetgooischezwerfdier.nl/petitie/

Een dier is geen ding, ook niet om van hot naar her te zeulen!

7 februari 2013

Een artikel in de Spits meldt: 'Politie druk met dieren', met als tussenkop: 'Kattenkweller slaat later z'n vrouw sneller'.

De link tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld heb ik van het begin af aan meegenomen in mijn actie omdat dit al jaren bekend is (zie de home-pagina van deze website).

Wanneer de politie meer aandacht aan dierenmishandeling kan besteden doordat een dier niet langer als een ding wordt beschouwd, kan de politie ook meer aandacht schenken aan gezinnen waarin iemand van dierenmishandeling wordt beschuldigd en kan er waarschijnlijk veel huiselijk geweld, dus veel menselijk leed worden voorkomen. Een extra taak voor de politie en bijvoorbeeld jeugdbescherming maar mens en dier zullen er baat bij hebben!

8 januari 2013

De nieuwe Wet Dieren die vorig jaar was aangenomen, is eindelijk van kracht geworden!! Dit KAN een heleboel goeds betekenen.

Maar.... vergeten is om het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Strafrecht aan te passen! Volgens het BW en WvS is een dier nog steeds een ding, waardoor ook de nieuwe Wet Dieren kan worden ontdoken. Ik BLIJF daarom doorgaan met mijn actie!!

1 januari 2013

Dat het dit jaar maar een mooi, liefdevol en goed jaar mag worden voor alle dieren en alle dierenliefhebbers!!

1 januari 2013

Dat het dit jaar maar een mooi, liefdevol en goed jaar mag worden voor alle dieren en alle dierenliefhebbers!!

23 december 2012

Stand ontvangen handtekeningen via de site is vandaag óver de 20.000 heen! Echt super! Meer dan 50% via de site...; ik ben iedereen enorm dankbaar.

22 december 2012

Een heel fijn kerstcadeau van Els Smeets: zij stuurde mij 90 handtekeningen die allemaal na controle controle correct bleken te zijn!

Enorm bedankt Els!

8 december 2012

Vorige week kreeg ik van een zeer betrokken Mirjam een heleboel handtekeningen toegestuurd die zij had verzameld. Na controle bleken het er maar liefst 42 te zijn! Dank je wel Mirjam!

24 oktober 2012

Er komen weer meldingen binnen (o.a. vanuit Dronten) dat er mensen uit mijn naam/naam van de actie om handtekeningen vragen met daarbij het verzoek om een donatie (vaak niet eenmalig). DIT IS NIET MIJN ACTIE!! Ik vraag nooit om een donatie/financiële bijdrage!!

23 oktober 2012

Over de helft heen van het totaal benodigd aantal handtekeningen!!

GE-WEL-DIG. Dank jullie wel allemaal!

22 oktober 2012

Wat een verschrikkelijke dingen kunnen mensen zich toch in hun hoofd halen. Diesel, dat is de naam van de hond, die een aantal dagen geleden in het bos werd doodgetrapt.

De eigenaren waren met Diesel in het bos, waar een conflict optrad tussen Diesel en een andere hond. Diesel was op deze dag nog herstellende van een operatie, dus niet in optimale conditie. Maar ook daar buiten was het een zeer vriendelijke hond, die zich van geen kwaad bewust was.

De man van de andere collie achtige hond, heeft diesel opgepakt bij zijn halsband. Waarna hij zulke harde trappen heeft uitgedeeld, dat Diesel zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Inmiddels loopt er een rechtzaak tegen de man, die Diesel heeft geschopt.

Een verschrikkelijke gebeurtenis voor de eigenaren, ik leef dan ook erg met ze mee. Nog een reden erbij, waarom dierenmishandeling harder bestraft moet worden!

4 oktober 2012

Dierendag!! Maar eigenlijk zou èlke dag dieren- en kinderdag moeten zijn...!!

In totaal hebben nu 160 agenten de opleiding tot animal cop gevolgd. Echter...., de functie animal cop wordt een neventaak, terwijl het de bedoeling was dat ze dit fulltime zouden doen. De 500 animal cops die gepland waren om eind 2014 op straat te hebben, gaat ook niet door. Dit omdat er van januari tot juli 2012 'slechts' 360 zaken zijn gemeld door de animal cops bij het Openbaar Ministerie. Dat zijn er toch zo'n twee per dag (twee teveel per dag!) en zijn slechts zaken waarbij de ellende-veroorzaker/-ster bekend is; er zijn er dus helaas zo ontzettend veel meer.

Er komen nog steeds duizenden meldingen per maand bij 144 binnen!

4 september 2012

Fantastisch! Er is weer een mijlpaal bereikt. Vandaag zijn we óver de 17.500 handtekeningen via de website heen! Ik ben iedereen die een handtekening heeft geplaatst onzettend dankbaar!

Geweldig dat er zoveel dierenvrienden zijn. Samen staan we sterk. We blíjven ervoor gaan!

29 augustus 2012

Noot van de redactie: Het is niet de gewoonte om in deze rubriek aandacht te besteden aan dieren(rechten)organisaties (het zijn er té veel en zij kunnen gebruikmaken van onze hyvessite), maar omdat er een supergoede website is gekomen van een organisatie die géén donaties vraagt, nu dan tóch uw aandacht daarvoor gevraagd: kijk op www.neverbesilent.nl

19 augustus 2012

Eindelijk heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen inzake het verhogen van de maximale proeftijd voor veroordeelde dierenbeulen en het verhogen van de maximumgevangenisstraf voor dierenmishandeling van twee naar drie jaar.

Maar zoals Groen Liberaal zegt: We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet. Wij vinden de straf nog steeds te laag. Bovendien betwijfelen wij of men wel daadwerkelijk gestraft zal worden. Een dier is volgens de wet nog steeds een ding. Groen Liberaal wil dat dieren net als mensen rechten krijgen.

Mijn handtekeningenactie zal dan ook gewoon doorgaan. Samen staan we sterk!!

15 juli 2012

Er kwam een reactie binnen van een zekere 'J.K.' dat hij/zij vindt dat deze handtekeningenactie via petities.nl moet lopen èn dat er teveel gegevens worden gevraagd.

Ik heb het meermaals benadrukt, maar nogmaals:

Deze actie is GEEN petitie maar een burgerinitiatief handtekeningenactie. Voor een petitie heb je niet minimaal 40.000 handtekeningen nodig. Ook is een petitie niet gebonden aan de bij deze actie gevraagde gegevens van handtekeningplaatsers.

De 40.000 handtekeningen en de NAW-+geboortedatum-gegevens zijn een VERPLICHTING vanuit de Beoordelingscommissie. De beoordelingscommissie bepaalt of deze actie aan alle voorwaarden voldoet (doet ook steekproeven) en zo ja of dit voorstel wetswijziging aan de Tweede Kamer kan worden voorgelegd.

Voldoet deze actie NIET aan de voorwaarden, dan wordt het zowiezo niet aan de Tweede Kamer voorgelegd door de commissie.

16 juni 2012

Vandaag twee geweldige dingen waar ik erg trots op ben.

- Er is een nieuw blad: B the One. Dit is het eerste blad in Nederland dat op maat is! Je kunt bijvoorbeeld opgeven wat je leeftijd is, of je kinderen hebt, etc. etc. Het blad wat je dan krijgt is echt voor de doelgroep die je zelf opgeeft. En B the One heeft in de eerste editie een artikel geplaatst over deze actie. Fantastisch!!

- Het Dier-Event bij het Groenhorstcollege was een groot succes. Ik was mede-organisator en ik mocht met een stand voor deze actie staan.

De stand werd o.a. beheerd door Remy en er hebben veel mensen hun handtekening gezet. Remy en iedereen die een handtekening heeft gezet: hartstikke bedankt!!

31 mei 2012

Op 16 juni 2012 vindt het DierEvent plaats bij het Groenhorstcollege Almere (Heliumweg 1, 1362 JA). Het wordt een geweldig leuke dag met veel activiteiten en workshops.

Toegang: GRATIS.

Het DierEvent wordt gehouden van 11:00-15:00.

UW HUISDIER IS OOK WELKOM!!

Ik zal daar ook aanwezig zijn met een stand voor 'Een dier is geen ding'.

Meer informatie over het DierEvent kunt u vinden op de website:

www.gh-dierevent.nl

3 mei 2012

Het zal u wel al bekend zijn dat de Dierenpolitie waarschijnlijk wordt opgeheven. Als u wilt dat de Dierenpolitie blíjft, dan kunt u een petitie tekenen op www.petities.nl

Overigens is de Dierenbescherming verdeeld over het opheffen van de Dierenpolitie. Afdelingsinspecteur Stoppels (afd. Drenthe) is zelfs zeer tevreden over het opheffen omdat de vrijwilligers meer ervaring hebben dan de Animal Cops.

30 april 2012

Wat een mooi Koninginnedagcadeau: we zijn óver de 18.000 handtekeningen (totaal) heen! Dus iets meer dan 45% reeds behaald. Samen staan we sterk!

28 april 2012

Met grote dank aan Jeanneke Nouris (www.costablancadieren.nl) want door haar inzet is er nu weer een 'boost' aan handtekeningen. Super!! En natuurlijk ook met grote dank aan iedereen die een handtekening geplaatst heeft.

Te besluiten met de tekst van Jeanneke:

Wie niet van een dier kan houden is tot niks in staat'

25 april 2012

Vandaag persoonlijk kennis gemaakt met de oprichter van een nieuwe stichting die erg aan de weg timmert: stichting dierentoekomst!

14 april 2012

- Hoe is het mogelijk..., vanochtend precies op 17.500 handtekeningen in totaal gekomen. GEWELDIG!!! Dat is maar liefst 42,5 % van het benodigde aantal. Nog veel te gaan, maar we blijven volhouden!

- Eerdaags worden ook weer handtekeningen via de lijsten gecontroleerd. We hopen dat het veel correcte handtekeningen zijn. Dus hebt u meegedaan om handtekeningen via de lijsten te verzamelen, maar zijn de lijsten nog niet helemaal vol, wacht dan niet tot ze wèl vol zijn, maar stuur ze alstublieft naar mij op zodat het meekan in de controle en telling.

8 april 2012

Eerste Paasdag. Er zijn mensen die denken dat het geen kwaad kan voor kuikentjes om in kleuren gespoten te worden.... Helaas overlijden de gekleurde kuikentjes binnen een paar dagen!

25 maart 2012

Het aantal meldingen bij alarmnummer 144 loopt terug. Waren het er in het begin > 1000 per dag, nu nog 'slechts' rond de 500. PER DAG! Dat zijn er honderden teveel per dag. Eens temeer een reden om met deze handtekeningenactie door te blijven gaan!

14 maart 2012

Komt ons (helaas nu pas) ter ore dat in de game Battlefield 3 een dier mishandeld kan worden. We weten wel dat er veel games zijn waarin ook niet zachtzinnig met mensen wordt omgegaan, maar wat bezielt de makers van die games? Het moet niet gekker worden....

27 februari 2012

- De nieuwe lijst is bekend van landen waarin veel dierenleed voorkomt. Nederland staat helaas nog steeds op de vierde plaats...

1. Griekenland                                  11. Mexico

2. Spanje                                          12. Aruba

3. Nederlandse Antillen                      13. China

4. Nederland                                     14. Thailand

5. Roemenië                                      15. Verenigde Staten

6. Turkije                                          16. België

7. Venezuela                                     17. Brazilië

8. Bulgarije                                       18. Italië

9. Egypte                                          19. Zuid-Afrika

10. Portugal                                      20. Japan

- Staatssecretaris Bleker (EL&I) heeft 23 februari jl. zijn nota 'Dierenwelzijn en Dierengezondheid' naar de Tweede Kamer gestuurd.

De Dierenbescherming heeft reeds aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over de nota. Het is volgens de DB 'een visieloos document vol open deuren', waarbij de staatssecretaris 'de verantwoordelijkheid bij bedrijven en consumenten neerlegt, terwijl hij zelf niks wil doen aan het verbeteren van de situatie voor dieren'.

12 februari 2012

MIJLPAAL!! We zitten nu op precies 15.000 handtekeningen via de website! Echt geweldig. Ik ben iedereen enorm dankbaar. En we blijven uiteraard doorgaan. Met deze 15.000 zitten we op 37,5% van het totaal aantal benodigde handtekeningen, maar dat is dan zonder het meetellen van de handtekeningen via de lijsten, want met dat meegerekend zitten we al over de 41% heen. OP naar de 50% en dan natuurlijk naar de 100%!

5 februari 2012

In mijn eigen woonplaats komt helaas veel dierenleed voor. Nog steeds zijn de jongeren niet opgepakt die het op katten hebben voorzien in Almere-Buiten. Een 'animalcop' mag blijkbaar alleen reageren op meldingen en verder geen onderzoek doen...

En vorige week raakten in de maandenbuurt twee honden in gevecht. De eigenaar van 1 van de honden is naar huis gelopen, heeft een mes gehaald en heeft later (!!) de andere hond NEGEN keer in zijn rug gestoken. Gelukkig kan ik zeggen dat de hond het heeft overleeft. De man is opgepakt vanwege 'vernieling' van eigendom van een ander. En dat is dus waarvoor deze actie bedoeld is: aanpassing van de wet want het mishandelen van een dier is geen 'vernieling' maar een misdaad!

Een voorstel wetswijziging en daarmee deze handtekeningenactie blijft dus hard nodig.

21 januari 2012

Noot van de redactie: Het is niet de gewoonte om in deze rubriek aandacht te besteden aan dierenorganisaties (zij kunnen gebruikmaken van onze hyvessite), maar omdat er bij drie organisaties erg vervelende dingen zijn gebeurd, vragen wij tóch uw aandacht voor hun websites:

- www.arsofia.nl

- www.oaseinarcen.tk

- www.costablancadieren.nl

Misschien dat u, op wat voor manier dan ook, iets kunt betekenen voor (een van) deze organisaties.

5 januari 2012

Met dank aan Johan Peeters! Dankzij hem is er nu een 'boost' aan handtekeningen. Geweldig om weer even zo'n hart onder de riem te krijgen!

1 januari 2012

Voor iedereen die een warm hart heeft voor dieren: de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!!!

De actie hebben we 31-12-11 kunnen afsluiten met totaal 16.315 handtekeningen. Echt geweldig! Ik ben iedereen ontzettend dankbaar. En we blijven doorgaan want er zijn natuurlijk nog heel veel handtekeningen nodig. Ik hoop dat we de nodige 40.000 gaan halen; dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en hebben ons hard nodig.

10 december 2011

Eerdaags komt het eerste maatblad voor de vrouw op de markt, namelijk B the One. Ook op internet te vinden: www.btheone.nl.

In de 1e editie van B the One wordt een artikel geplaatst van Stijn Aerden over mijn actie. Met hele mooie foto's erbij, genomen door Marijn Scheeres. Hier 1 foto uit de serie foto's, met dank aan Marijn!

www.marijnscheeres.nl

17 november 2011

Weer een mijlpaal bereikt! Namelijk: (>) 16.000 handtekeningen in totaal! Dit is maar liefst 40%; we zijn nog steeds op de goede weg en ik blíjf ervoor gaan. Ik ben alle mensen die een handtekening hebben geplaatst echt superdankbaar. Ondanks al het dierenleed in Nederland (er zijn bij het alarmnummer 144 al tientallen meldingen binnen gekomen), blijkt gelukkig dat heel veel mensen een warm hart voor dieren hebben.

11 november 2011

Tineke de Nooij van Radio 5 heeft aandacht aan deze actie geschonken! Er is hierdoor weer een 'boost' aan handtekeningen en reacties. Dank je wel Tineke!! En natuurlijk ook enorm veel dank aan iedereen die een handtekening heeft gezet, dat spreekt voor zich.

9 november 2011

Van Els Smeets heb ik maar liefst 5 vellen vol handtekeningen ontvangen. Super! Na controle bleek er slechts 1 handtekening ongeldig, wat betekent dat Els maar liefst 149 handtekeningen heeft opgehaald. Dank je wel Els!

4 november 2011

Gisteravond rechtstreeks in de uitzending 'Almere Actueel' geweest van Stadsomroep Almere. Met dank aan Tom Jacobs!

3 november 2011

- Op de hyvessite www.eendierisgeending.hyves.nl vermeld ik bijna dagelijks de totaalstand van de handtekeningen. Op verzoek van een aantal mensen wordt vanaf vandaag ook de totaalstand op déze site vermeld!

- Eind van de middag word ik geinterviewd over deze actie voor een artikel in een nieuw uit te brengen blad. Nadere bijzonderheden over het blad zal ik hier vermelden zodra het blad online is en in de kiosken ligt.

28 oktober 2011

- Met dank aan Gerina maar liefst 37 handtekeningen via de lijsten opgehaald. Geweldig!

-Gisteravond zou mijn actie, via een telefonisch interview met mij, directe aandacht in het programma Almere Actueel krijgen. Helaas liet de techniek het afweten en ging het niet door...

25 oktober 2011

- Op 15 november a.s. wordt het landelijke alarmnummer 144 (Red een dier) in gebruik genomen! (In eerste instantie was voor het noodnummer 114 gekozen maar dit bleek al gereserveerd voor een gezamenlijk europees nummer.)

De aan het nummer 144 gekoppelde dierenpolitie beoordeelt alle meldingen die binnenkomen en als het nodig is wordt meteen een politiekorps naar een dier in nood gestuurd.

De agenten van 144 kunnen ook een dierenambulance sturen of bijvoorbeeld de LID (inspectiedienst) inschakelen.

- En nog meer goed nieuws! Sinds 1 oktober jl heeft het OM ingesteld dat bij dierenmishandeling zwaardere straffen worden gesteld! Het gaat in Nederland de goede kant op. Maar zolang in het Wetboek van Strafrecht een dier nog steeds met een ding wordt vergeleken, blijf ik met deze actie doorgaan want deze maas in de wet is wat aan rechters wordt voorgelegd 'ter verdediging' of wat rechters gebruiken om vonnis te bepalen. Deze maas in de wet moet echt gedicht worden! Ik hoop nog steeds om dat met deze actie te kunnen bereiken!!

15 oktober 2011

Op de 15e óver de 15.000 handtekeningen (in totaal), dus óver de 37,5%, heen!! Weer een mijlpaal bereikt!! Ik ben iedereen die een handtekening heeft geplaatst en iedereen die meehelpt uit het diepst van mijn hart ontzettend dankbaar. En we geven niet op, we blíjven ervoor doorgaan want er móet echt iets veranderen in de wetgeving.

6 oktober 2011

Door de politiek is besloten dat de Dierenpolitie alléén mag worden ingezet voor huisdieren. Koeien, schapen, paarden, etc. vallen daar niet onder, die vallen onder de inspectiedienst. Het aantal agenten dat de 'bijscholing' wil doen om 'animal cop' te worden is nu nóg kleiner geworden. Het wordt echt tijd dat het Wetboek van Strafrecht wordt aangepast zodat animal cops ook zeker weten dat het oppakken van dierenmishandelaars zin heeft.

4 oktober 2011

- DIERENDAG!!!

- Dat er een onomstotelijk verband is tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling, is iets wat ik altijd heb meegenomen in deze actie. (Dit is namelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door de UvU gedaan en er zijn diverse proefschriften over geschreven o.a. door Marie-José Enders-Slegers en Peter Nikken.) En eindelijk lijkt de politiek hiervan nu doordrongen te raken. Citaat van de Sophia Vereeniging: 'Er komt meer aandacht voor dierenmishandeling als signaal voor huiselijk geweld. Daartoe zullen onder andere dierenartsen en dierenambulances worden benaderd. Deze toezeggingen deed de Leidse burgemeester Lenferink in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid op vragen van de Partij voor de Dieren.'

1 oktober 2011

Er zijn meldingen binnengekomen dat er 2 jongens bezig zijn voor deze actie, maar dat als je via hún je handtekening zet, je ook voor een jaar donateur bent. DIT IS NIET VOOR MIJN ACTIE! ER ZIJN GEEN JONGENS VOOR MIJN ACTIE BEZIG EN IK VRAAG NOOIT DONATIES!!

29 september 2011

Weer een mijlpaal: de hyvessite eendierisgeending.hyves.nl heeft meer dan 4.500 leden! Deze tellen natuurlijk niet mee als handtekening, maar wèl ter ondersteuning van de draagkracht van de actie. Ik ben er superblij mee!!

25 september 2011

Op deze mooie nazomerse zondag op 2 na 13.000 handtekeningen via de website (dus zònder de lijsten)! Geweldig!

- In mijn eigen woonplaats komen nog steeds meldingen van dingen die kattenbeulen hebben uitgehaald. Verschrikkelijk wat die katten wordt aangedaan! Ik hoop dat de beulen nu toch eens opgespoord kunnen worden. Iemand moet toch íets weten of gezien hebben? Doet u dan alstublieft aangifte bij de politie!

- Mijn voorstel wetswijziging is nog steeds hard nodig zodat dit soort dierenbeulen goed bestraft kunnen worden. De nieuwe Wet Dieren biedt weliswaar meer mogelijkheden tot het aanpakken van dierenmishandelaars, doch zolang het Wetboek van Strafrecht een dier nog steeds als een ding beschouwd, is het nog lang niet in orde waar het straffen betreft! Dus daar vechten we voor!

Voor al diegenen die over het onderstaande vragen hebben gesteld:

- De eergisteren gevonden dode zeehond, die gedumpt was op een viaduct nabij Emmeloord, had op het eerste gezicht geen sporen van mishandeling.

- De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierbescherming) heeft een onderzoek ingesteld of het doodknuppelen met een rubberen hamer van forellen als 'vermaak' op een markt in Dwingeloo als dierenmishandeling kan worden beschouwd.

11 september 2011

Dankzij Annie zijn er maar liefst 82 handtekeningen opgehaald! We hebben daarmee weer een mijlpaaltje bereikt want we zitten nu over de 1500 handtekeningen via de lijsten. Geweldig Annie, dank je wel. En natuurlijk ook heel veel dank aan degenen die hun handtekening hebben geplaatst!

26 augustus 2011

- Vorige week eindelijk zelf mijn handtekening mogen zetten omdat ik toen 18 werd!

- De actie toch maar weer op twitter geplaatst. Het twitterlogo zal eerdaags op deze site worden geplaatst.

- Helaas niets meer vernomen van de redactrice van een tv-programma. Ik neem aan dat het niet doorgaat want het betreffende tv-programma loopt maar t/m 9 september... Jammer! (Net zo spijtig als De Telegraaf waardoor ik een tijdje geleden ben geïnterviewd en er foto's zijn gemaakt, maar vervolgens geen artikel werd geplaatst.)

14 augustus 2011

Door privé-omstandigheden even uit de running geweest maar nu zijn we weer helemaal terug. Gelukkig komen er nog steeds handtekeningen binnen via de website en staan we nu op het mooie totaal van 14.165. Nog een héleboel te gaan maar de mijlpaal van 15.000 is in aantocht en we geven natuurlijk niet op. Ik ben benaderd geworden door een redactrice van een tv-programma; het zou prachtig zijn voor de actie als dit doorgaat!

28 juli 2011

Wellicht was u in de maand mei ook kwaad toen een mevrouw uit Den Haag (ik zal geen naam noemen) werd vrijgesproken van dierenmishandeling. In hoger beroep nota bene. Dit maakt nógmaals duidelijk dat een wetswijziging noodzakelijk is. Dus ik BLIJF mij hiervoor inzetten! En gelukkig velen onder u ook.

U zult misschien zeggen dat het 'oud nieuws' is omdat de vrijspraak 2,5 maand geleden plaatsvond, maar dit soort zaken blíjft actueel.

Ik citeer nog even Erna van der Ploeg die een artikel over deze vrijspraak schreef:

'Er liggen foto’s, verklaringen van politieagenten, een verklaring van een dierenarts, en dan nog volgt een vrijspraak. Meer dierenpolitie helpt niet. Je kunt een dierenpolitie op elke hoek van de straat zetten en het welzijn van dieren in de gaten houden, maar als het Openbaar Ministerie en de rechters het laten af weten sta je met lege handen. Op zijn minst een houdverbod als er verwaarlozing wordt geconstateerd. Helaas lopen we in Nederland ver achter met straffen voor dierenmishandeling. In Amerika en Engeland hanteren ze de stelling: ‘Nu een dier straks een kind’. De straffen in die landen zijn dan ook hoog.'

27 juli 2011

Van Annie en Hub, Mieke en de medewerksters dierenwinkel Zodiak in Almere Muziekwijk, weer handtekeningenlijsten mogen ontvangen. Geweldig! We zitten nu met de lijsten op maar liefst 1430 handtekeningen en totaal over de 14.000 heen. OP naar de 15.000!

17 juli 2011

Gelukkig is het systeem weer in de lucht, maar we hebben al enige weken problemen met internet omdat we haast geen bereik meer hebben via onze provider. Het verwerken van de handtekeningen en het bijhouden van de website neemt daardoor enorm veel tijd in beslag (soms zitten we tot midden in de nacht nog te werken), maar we doen ons best.

Gisteren weer lekker veel handtekeningen kunnen ophalen waardoor de stand nu op 1325 van de lijsten is gekomen. Bedankt iedereen!!

14 juli 2011

Vanaf morgen (vrijdag 15 juli) wordt er gedurende een aantal dagen systeemonderhoud gepleegd. Dit betekent dat ik waarschijnlijk pas weer vanaf begin volgende week een update stand handtekeningen kan geven, excuses daarvoor!

8 juli 2011

Vandaag weer veel handtekeningen opgehaald. We zijn nu over eenderde van het benodigde aantal heen! SUPER! Natuurlijk nog veel te gaan, maar we blijven ervoor vechten.

Slechts 1 mevrouw wilde vandaag niet tekenen omdat zij eraan twijfelde dat een dier als een ding wordt beschouwd in het Wetboek van Strafrecht. Ik verwijs dan naar artikel 350 Sr, 2e lid, waarin dierenmishandeling wordt betiteld als 'beschadiging' en/of 'onbruikbaar maken'. Overigens geldt dit alléén wanneer het om een dier van een ander gaat! Het mishandelen van je eigen dier is NIET strafbaar; dit wordt gezien als 'vernieling van eigen goed'! (Zoals je ook je eigen inboedel kort en klein mag slaan...) Hier moet echt een einde aan komen. Temeer daar wetenschappelijk is onderzocht en bewezen dat in gezinnen waarin dierenmishandeling voorkomt, heel wat meer mis is dan de dieren die worden mishandeld. Daarnaast vind ik dat een dierenmishandelaar geen recht mag houden om dieren te hebben!

30 juni 2011

Een speciaal woord van dank voor Annie en Hub! Zij hebben het afgelopen weekend in Oostermaas op een braderie handtekeningen opgehaald voor deze actie. Een geweldig initiatief; wij stellen dat uiteraard bijzonder op prijs! Annie en Hub hebben zelfs een bord gemaakt om de mensen te attenderen op de actie. Echt super!

Gisteren ontving ik de lijsten met handtekeningen die zij hebben opgehaald. Na controle bleken er maar liefst 282 correcte handtekeningen te zijn!

29 juni 2011

Met 80% van de stemmen heeft de Tweede Kamer gisteren het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden aangenomen! Marianne Thieme van de PvdD zal nu in het debat in de Eerste Kamer haar wetsvoorstel moeten verdedigen. Zij hoopt al in het najaar met de Eerste Kamer in gesprek te gaan en zegt: ''als ik dan heel optimistisch reken dan kan het voorstel vanaf 2012-2013 in werking treden". Ook zegt zij het volste vertrouwen erin te hebben dat zij de zorgen die er nu nog zijn, weg kan nemen bij de Eerste Kamer.

Noot van de redactie: En wij hebben het volste vertrouwen in Marianne Thieme!

25 juni 2011

Regelmatig is niet te traceren waar er opeens een 'boost' aan handtekeningen vandaan komt. Gisteren was weer zo'n 'boost'. Echt geweldig! We hebben nu in totaal iets meer dan 13.000 handtekeningen. Nog veel te gaan, maar we houden het vertrouwen dat het gaat lukken!

24 juni 2011

Gisteren is de Tweede Kamer tot een akkoord gekomen over de rituele slacht. Onverdoofd ritueel slachten is verboden, maar we schieten denk ik met het akkoord niets op want.... er kan een uitzondering gemaakt worden als dieren via rituele slachtmethoden aantoonbaar niet meer lijden dan bij de reguliere slacht! De Tweede Kamer heeft gesteld: "We willen de mogelijkheid niet uitsluiten dat er ook zonder voorafgaande bedwelming slachtmethoden bestaan die even diervriendelijk zijn als de reguliere slacht."

Daarom ben ik bang dat het akkoord niet voorstelt, zelfs al zegt Marianne Thieme (Partij vd Dieren): "Als er bewijzen komen dat het dierenleed bij een andere manier van ritueel slachten niet aanwezig is, dan zijn we voor ontheffing. Maar hier geloof ik niet in. Deze bewijzen komen er niet.''

17 juni 2011

Door de Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren werd vandaag de Sophia Puppy prijs, de Sophia Ledenprijs en de Sophia Penning uitgereikt. Omdat ik in deze laatste categorie één van de 12 genomineerden was, heb ik dit evenement mogen bijwonen. Het was een fijne en heel bijzondere ervaring. Weliswaar heb ik niet gewonnen maar het was een hele eer om bij de top 12 van Nederland te horen (een landelijke 4e plaats van 120 kandidaten en 1e plaats in Flevoland), en ik feliciteer van harte de drie winnaressen!

15 juni 2011

- Van de kunstenaar Harry Penninkhof hebben wij onlangs het mooie aanbod gekregen om 1 van zijn schilderijen te verloten onder de 40.000 handtekeningplaatsers. Omdat echter de handtekeningen + persoons-gegevens onder de privacywetgeving vallen hebben wij helaas dit mooie aanbod moeten afslaan. Maar dank aan Harry Penninkhof!

- Slechts 4% van de agenten wil zich laten omscholen tot 'animal cop'. Uit onderzoek blijkt dat slechts weinig agenten zich realiseren dat in gezinnen waarin dierenmishandeling voorkomt, ook het hoogste percentage mishandeling gezinsleden voorkomt. Agenten zouden als 'animal cop' derhalve twee vliegen in 1 klap kunnen slaan bij melding dierenmishandeling, maar hieraan wordt (nog?) geen aandacht besteed.

11 juni 2011

Herhaling: Er worden nog steeds enorm veel handtekeningen geplaatst waarbij niet alle gevraagde gegevens worden ingevuld of waarbij een omschrijving wordt gegeven (bijvoorbeeld 'Amsterdam en omstreken' ipv de woonplaats of 'anoniem 013' als adres of 'nvt'). Deze handtekeningen mogen NIET meedoen en worden echt direct verwijderd. Spijtig van uw vergeefse moeite! Wilt u niet alle gegevens invullen, dan hoeft u niet de moeite te nemen want deels ingevulde gegevens tellen zonder meer NIET mee.

5 juni 2011

Heeft u al eens op de site van EDEV, eendiereenvriend.hyves.nl, gekeken? EDEV is gestart met een nieuwe rubriek, namelijk 'hyve van de week'. Komende week heb ik de eer om 'hyve van de week' te mogen zijn.

Overigens is 'Bikers for Animals' de hyve van week 19 op die site, van wie Doggy net als ik kandidaat geweest voor de Sophia Penning, maar helaas heeft Doggy het niet tot de 12 genomineerden gehaald. Wel is hij op de uiterst respectabele 2e plaats in Flevoland geëindigd!

30 mei 2011

Noot van de redactie:

Nog steeds willen veel mensen wèl hun handtekening plaatsen, maar niet alle gevraagde gegevens invullen. De gegevens die gevraagd worden zijn echter een verplichting vanuit de Beoordelingscommissie. Uw gegevens worden alleen voor deze actie gebruikt en vallen onder de privacywetgeving! (Handtekeningen waarbij bepaalde gegevens ontbreken, worden echt verwijderd.)

26 mei 2011

Op 20 mei jl. heb ik in deze rubriek vermeld dat iemand mij heeft aangemeld om in aanmerking te komen voor de Sophia Penning die jaarlijks door de Sophia Vereeniging wordt uitgereikt. Vandaag heb ik bericht gekregen dat ik met mijn actie 'een dier is geen ding' van de 120 kandidaten op de 4e plaats ben geëindigd (en 1e in de provincie Flevoland). Iedereen die op mij heeft gestemd wil ik vanaf deze plek héél hartelijk bedanken!! Deze 4e plaats betekent dat ik bij de 12 mensen zit waaruit de jury op 17 juni a.s. een winnaar gaat kiezen. Aanstaande dinsdag of woensdag gaat de Sophia Vereeniging over de verkiezing persberichten verspreiden. Ik ben reuze benieuwd op welke plaats ik op 17 juni uiteindelijk zal eindigen met mijn actie.

25 mei 2011

De Eerste Kamer heeft op 17 mei ingestemd met de Wet dieren. Ik ben bezig geweest deze nieuwe wet te bekijken. De Wet dieren geeft regels met betrekking tot het gedrag van mensen jegens dieren en regels ter beheersing van risico's die dieren of van dieren afkomstige producten mee kunnen brengen voor de mens en voor andere dieren. Het is erg mooi dat deze wet regels vastlegt m.b.t. het gedrag van mensen jegens dieren, maar nog steeds wordt volgens het Wetboek van Stafrecht dierenmishandeling gelijkgesteld met beschadiging van een ding! Dierenmishandeling is geen overtreding maar een misdaad! Dus.... de actie 'een dier is geen ding' blijft gewoon doorgaan! OP naar de 40.000!

22 mei 2011

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws.

- Het slechte nieuws is dat de hyvessite wordt gebruikt om onderlinge vetes tussen de leden uit te vechten. Uiteraard worden haatkrabbels van de site verwijderd.

- Het goede nieuws is dat ik vanmiddag met een vriendin in korte tijd 55 handtekeningen heb kunnen ophalen èn dat er veel handtekeningen via de lijsten onderweg zijn èn dat deze actie dankzij u allen nu al over de 11.250 handtekeningen heen zit! Echt SUPER. Hartelijk bedankt allemaal!!

20 mei 2011

Door een onbekende ben ik aangemeld bij de Sophia Vereeniging om in aanmerking te komen voor de Sophia Penning. Vindt u het leuk om op mij te stemmen (of op een ander hoor), kijk dan op de website www.sophiavereeniging.nl. (U kunt mij vinden wanneer u kijkt onder het kopje provincie en dan flevoland aanklikt.)

19 mei 2011

- Op 22 april jl. heb ik het hier al gemeld, maar nogmaals: Op de site petitiesonline staat namelijk een soortgelijke actie. Dit gaat echter NIET om MIJN actie! Ten eerste heb ik voor mijn actie 40.000 handtekeningen nodig en NIET de 50.000 als genoemd op petitiesonline en ten tweede vraag ik NIET om donaties!!

- In 1 van de Almeerse dagbladen is een vervolgartikeltje over deze actie opgenomen. Helaas hebben ze de website met .nl aan het eind vermeld i.p.v. met .com aan het eind...

18 mei 2011

Een mijlpaal!! We zijn over de 10.000 handtekeningen heen!

Een kwart van de benodigde 40.000 bereikt. Het is echt geweldig. Uit de grond van hart en uit naam van de dieren: iedereen hééél erg bedankt!

En nu óp naar de volgende mijlpaal. We gaan ervoor!

17 mei 2011

Start gemaakt met 'de straat op' om handtekeningen op te halen in steden. Gisteren in 1,5 uur tijd maar liefst 88 handtekeningen. Veel mensen zijn te gehaast om even aandacht te schenken, maar gelukkig zijn er nog veel méér mensen die wèl even tijd hebben. Ik ben iedereen die een handtekening heeft geplaatst en iedereen die mij helpt ontzettend dankbaar. Samen gaan we ervoor!

14 mei 2011

Al bijna 9.000 handtekeningen! Het is echt TOP!

En er zijn véél meer handtekeningen ontvangen via de website maar nog steeds willen vele handtekeningplaatsers niet alle gevraagde gegevens invullen. Deze handtekeningen worden echter direct verwijderd omdat deze niet aan de Beoordelingscommissie voorgelegd mogen worden. Ook duidelijk oneerlijke handtekeningen worden verwijderd. Ik wil nogmaals benadrukken dat het verzoek om al die gegevens een verplichting is vanuit de Beoordelingscommissie. (Ook 7 x dezelfde naam + gegevens invullen heeft geen zin; het wordt allemaal verwijderd. Eerlijkheid voorop!)

12 mei 2011

Noot van de redactie: Er komen zo ontzettend veel reacties binnen via het contactformulier dat wij dit niet meer kunnen plaatsen op de pagina Reacties. Maar wij vinden het fantastisch om zoveel reacties te mogen ontvangen en het wordt allemaal gelezen. Wij zijn zeer blij met alle harten die ons onder de riem worden gestoken!

En zelfs middenin de nacht blijven de handtekeningen binnenstromen; ik blijf het zeggen: het is geweldig!!

11 mei 2011

Er komen (geweldig!!) zoveel handtekeningen binnen, dat het systeem het niet meer kan verwerken en alles handmatig moet gebeuren. Het vergt een hoop tijd, maar.... uiteraard ZEER GROTE DANK aan iedereen die een handtekening zet!!

10 mei 2011

- Vanochtend is het interview met mij uitgezonden op Omroep Flevoland; het is ook te bekijken en te beluisteren op hun website.

- Morgenochtend, tussen 07:00 en 09:00 uur, wordt op de televisie in het programma Ochtendspits óók aandacht aan deze actie geschonken! Vandaag zijn de opnamen geweest.

Ik ben de mensen van Omroep Flevoland en Ochtendspits zeer dankbaar!

9 mei 2011

Morgenochtend wordt er op Omroep Flevoland een interview met mij uitgezonden. Ik ben hier ontzettend blij mee!

30 april 2011

Wat een mooi Koninginnedagcadeau! Dankzij alle hulp die ik krijg en dankzij alle mensen die een handtekening hebben gezet, zijn we nu al over de 1100 handtekeningen heen! Fantastisch. Mijn stageperiode is voorbij dus eerdaags ga ik ook 'het land in' om handtekeningen op te halen.

27 april 2011

Eindelijk in de media het bericht over 125 'animal cops'! Het gaat de goede kant op. De bevoegdheden zijn nog niet helemaal duidelijk, de maatstaf die een rechter zou kunnen gebruiken voor bestraffen is vooralsnog niet veranderd. Er is nog veel te doen...

26 april 2011

De Telegraaf heeft helaas nog steeds niet het artikel geplaatst over deze actie (wat zij hadden toegezegd...), maar wat zij wèl hebben geplaatst: Nederland heeft de meer dan twijfelachtige eer, hoog op de lijst van dierenleed te staan. Ons land staat op de vierde plaats van een lijst met landen waar dierenleed grootschalig voorkomt. Dit moet echt veranderen!

22 april 2011

Iemand vertelde mij dat deze actie ook is ondergebracht op de site petitiesonline. Dit gaat echter NIET om MIJN actie! Ten eerste heb ik voor mijn actie 40.000 handtekeningen nodig en NIET de 50.000 als genoemd op petitiesonline en ten tweede vraag ik NIET om donaties!

16 april 2011

Diverse mensen hebben handtekeninglijsten meegenomen om te kunnen lobbyen in hun (werk-/vrienden-/buurt)kring. Behalve degenen die al zoveel voor me doen, ben ik natuurlijk ook déze mensen heeeeeel erg dankbaar! Echt TOP.

15 april 2011

- Zèlfs het Bulgaarse parlement heeft eergisteren bepaald dat voortaan in Bulgarije dierenmishandeling een misdaad is! Er kunnen nu zware straffen gegeven worden: tot 3 jaar gevangenis voor het verminken of vermoorden van dieren. Dierenmishandeling wordt daar gelijkgesteld aan mishandeling van mensen. Nu Nederland!

- Op zondag 19 juni wordt er landelijk gewandeld voor de vergeten dieren. Kijk op www.vergetendierentocht.nl en doe mee door te wandelen of door sponsoring van wandelaars! De opbrengst is voor de Dierenbescherming.

14 april 2011

Het is echt súper zoveel handtekeningen en fijne reacties er binnen komen! Overigens worden handtekeningen, waarvan duidelijk is dat ze oneerlijk zijn (zoals van M.Oord, wonende op het Rauwveld), verwijderd.

12 april 2011

Het artikel in de Almere Deze Week is geplaatst, pagina 3. Zie ook op hun website: www.almeredezeweek.nl. Naar aanleiding van het artikel komen er weer veel handtekeningen binnen. Geweldig! Hartelijk dank iedereen. Ik ontving ook een mail met adviezen waar ik erg blij mee ben.

9 april 2011

Volgende week woensdag wordt er een artikel over deze actie geplaatst in het blad Almere Deze Week!

Na het artikel in de Almere Vandaag over deze actie (21/22 maart jl.), zou De Telegraaf eveneens een artikel plaatsen maar De Telegraaf heeft blijkbaar nog steeds geen ruimte gevonden voor plaatsing, terwijl het zo mooi zou passen bij bijvoorbeeld het kleine hondje dat is doodgetrapt door een jogger...! Het Shih-Tzu hondje werd uitgelaten door een 11-jarig meisje. Volgens info op diverse sites, deed ook hier de politie weer niets.

7 april 2011

- Een paar familieleden en een buurman doen alles wat voor hun mogelijk is om te helpen bij deze actie. Ik ben jullie ontzettend dankbaar! En de dieren natuurlijk het meest.

- Vandaag worden de eerste handtekeninglijsten bij een winkel in Almere opgehaald. Het aantal handtekeningen via de lijsten zal vanaf vanmiddag ook hierboven te zien zijn. (Update eens per twee weken.)

4 april 2011

- Start gemaakt op kleine schaal met folderen in Almere.

- Op advies van een deskundige is het handtekeningformulier nu ook op de homepagina geplaatst, tezamen met wat uitgebreidere info waarom er NAW-gegevens worden gevraagd bij de handtekening.

2 april 2011

- Van een aantal mensen heb ik de vraag gekregen waarom het handtekeningformulier niet te downloaden is. Deze sitebuilder biedt echter die mogelijkheid niet!

- Op de site 'www.nujij.nl' wordt onder 'dierenleed' het artikel uit de Almere Vandaag over deze actie met 64 stemmen als 1 na beste gewaardeerd! (Best gewaardeerd artikel heeft 76 stemmen. Het op 2 na best gewaardeerde artikel heeft 36 stemmen.)

- Een klant van een van de winkeliers in Amsterdam-Slotervaart heeft een handtekeningformulier vanuit de winkel mee naar huis genomen om bij haar buren ook handtekeningen op te halen. Absoluut TOP!!

31 maart 2011

Vandaag worden er handtekeninglijsten neergelegd bij een paar razend enthousiaste winkeliers in Amsterdam-Slotervaart. Ik ben vreselijk dankbaar voor al deze hulp!

Stand aantal leden hyves, update 31-03-11 (18:00): 260.

29 maart 2011

Zoals al eerder vermeld, heeft de Almere Vandaag een artikel aan deze actie gewijd. Vorige week heeft De Telegraaf een interview met mij gehad, maar er is helaas nog steeds geen ruimte gevonden om het artikel te plaatsen. Behalve de Almere Vandaag heeft wèl de redactie van het blad Hart voor Dieren aandacht aan deze actie besteed. U vindt het op de site www.hartvoordieren.nl. Ook zal Hart voor Dieren een vermelding op hun hyvessite maken en op facebook. Echt fantastisch!! Uiteraard is de site van Hart voor Dieren ook interessant voor andere (dieren)onderwerpen; een aanrader om te bekijken en te lezen!

27 maart 2011

Er zijn gisteren bij een paar dierenwinkels handtekeninglijsten neergelegd, dus er is ook een start gemaakt met handtekeningen op papier op te halen. Verder zit er natuurlijk heel veel in de planning.

Via de website zijn er nu 262 handtekeningen ontvangen. Dat is nog héél veel te gaan, maar het is een geweldig begin. Ik ben iedereen die meedoet superdankbaar. Maar het gaat niet om mij maar om de dieren!

25 maart 2011

Ik ben héél erg dankbaar voor alle handtekeningen en reacties die binnenkomen. Helaas blijkt ongeveer 10% van de handtekeningen niet bruikbaar te zijn omdat òf het adres òf de woonplaats niet is ingevuld. Het is zo vreselijk jammer als uw goedbedoelde handtekening niet kan worden meegeteld...

Algemeen: Regelmatig krijg ik te horen dat de politie geen aangifte wil opnemen wanneer er iets met een dier is gebeurd. Maar... de politie is verplicht om elke aangifte op te nemen, zelfs al is/zijn er geen dader(s) bekend. Het kan gebeuren dat er een keer geen tijd is om direct je aangifte op te nemen, maar dan moet de politie een afspraak met je maken wanneer het wèl kan. Blijft de politie weigeren om je aangifte op te nemen, dan kun je een klacht indienen. Hiervoor bestaan speciale klachtenformulieren, die over het algemeen op de politiebureaus verkrijgbaar zijn.

23 maart 2011

Het is echt fantastisch, de handtekeningen stromen binnen. Helaas zien veel mensen niet dat zij zowel hun adres als woonplaats moeten invullen; deze handtekeningen mag ik niet meetellen...

22 maart 2011

Op de site van Almere Vandaag (www.almerevandaag.nl) is een artikel geplaatst over deze actie!

21 maart 2011

Mijn hyvessite (www.eendierisgeending.hyves.nl) had gisterochtend 66 leden en vanochtend maar liefst al 100 leden. Geweldig!

18 maart 2011

Via het contactformulier van deze site heb ik een aantal fijne en leuke reacties ontvangen. Ik probeer iedereen persoonlijk te antwoorden, maar mocht u (nog) geen reactie hebben ontvangen: ik ben u echt heel erg dankbaar.

We hebben Hyves! www.eendierisgeending.hyves.nl Word ook lid.

14 maart 2011

De eerste handtekeningen via de website zijn ontvangen. Iedereen die meedoet: mijn dank is zeer groot! Mede namens de dieren!

12 maart 2011

Eindelijk on-line. De actie gaat nu via de website van start. De overige te ondernemen stappen moeten nog even wachten tot ik klaar ben met mijn stage.

0